Haderslev Arkiv- og Museumsforenings sensommertur                    DER ER STADIG 4 pladser!!!
lørdag den 5. og søndag den 6. september 2020

Lørdag den 5. september 2020
Årets sensommertur byder på mange kilometer i bussen, og derfor har vi indlagt nogle små stop undervejs, hvor der er noget at se og blive klogere på.
Vi starter kl. 8.00 fra Museum Sønderjylland – Arkæologi i Dalgade og kører i et stræk til Isbådsmuseet ved Korsør. Her skal vi både holde kaffepause med rundstykker og ”en lille skarp” og få noget at vide om isbådstrafikken over Storebælt, dengang vintrene af og til var så hårde, at almindelig færgesejlads var umulig.
Derfra kører vi til Ringsted, hvor vi besøger den imponerende Sct. Bendts Kirke. Her kan vi se de kongelige begravelser fra Valdemarstiden og kalkmalerier – bl.a. med historiske motiver.

 

 

Turen går nu videre mod nordøst, hvor vi kort før Roskilde holder frokostpause med medbragte sandwich. I Roskilde ser vi det nye museum RAGNAROCK, hvor mange sikkert vil blive grebet af nostalgi ved gensynet/genhøret med deres ungdoms musik og rockidoler.
Vi fortsætter i retning mod Hillerød, hvor dagens sidste mål er barokhaven ved Frederiksborg Slot. Her får vi eftermiddagskaffe, orientering om slottets parkanlæg, og tid til at spadsere rundt både i den stramt planlagte barokhave i fransk stil, som blev anlagt under Frederik 4., og i den del af haven, der senere blev udformet som en ”romantisk” park i engelsk havestil.
Derfra kører vi til Hotel Hillerød, hvor der bliver god tid til indkvartering, før der bliver serveret en 3-retters aftensmenu. Herefter er der tid til hyggeligt samvær.

 

Søndag den 6. september 2020
Efter morgenmad kører vi en tur ud i Gribskov, hvor vi især skal se på den del af skoven, som Christian 5. fik indrettet til parforcejagt, og som nu er optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.
Derefter sætter vi kursen mod Helsingør. Undervejs gør vi holdt ved Gurre Slot, der i middelalderen var en stor magtfaktor. Vi skal både se slotsruinen og høre om ”Kong Valdemar-sagnene”, som romantikkens digtere knyttede til dette sted.
I Helsingør starter vi med at få en guidet rundvisning med gode historier i Karmeliterklosteret – det mest komplet bevarede klosteranlæg i Danmark.
Fra klosteret går vi den korte tur til Søfartsmuseet, hvor vi starter med en maritim frokost inkl. en vand/øl.
Efter frokosten bliver der god tid til på egen hånd at fordybe sig i Søfartsmuseets righoldige og informative udstillinger om et erhverv, der i høj grad har præget Danmarks historie – og beundre, hvad en dygtig arkitekt har fået ud af en tørdok i det tidligere Helsingør Skibsværft.
Fra Helsingør får vi en lang tur hjem. Undervejs holder vi en pause ved ruinen af Antvorskov Kloster, hvor vi får en orientering om klosteret, der engang var et af landets betydeligste. Vi får også eftermiddagskaffen ved klosterruinen.

Praktiske oplysninger:
Pris pr. person i delt dobbeltværelse er 2.050 kr. Tillæg for enkeltværelse er 365 kr. (oplys ved tilmeldingen!)
Prisen inkluderer transport, 3 x kaffe/te undervejs, rundstykker lørdag, frokostsandwich lørdag inkl. en vand/øl, hotel inkl. 3-retters middag (ekskl. drikkevarer) og morgenmad, alle entreer og guidninger og frokost søndag inkl. en vand/øl.
Bindende tilmelding med oplysning om evt. enkeltværelse senest 1. februar 2020 til formanden Hans Aage From på mail hamfpost@gmail.com eller tlf. 2396 9153, hvor kontonummer til indbetaling af depositum og restbeløb oplyses. Tilmelding gælder først, når depositum på 500 kr. pr. person er indbetalt.
Pladser fordeles efter først-til-mølle-princippet, og turen gennemføres ved minimum 40 deltagere.
Med venlig hilsen
Bestyrelsen
Ret til ændringer forbeholdes.